رشد درآمدها زیر چتر بورس؛

سود سرمایه گذاری های"غشهداب" جور کاستی‌های را کشید

عملکرد فروش «غشهداب» در سال گذشته چنگی به دل نزد و صرفا درآمد سرمایه‌گذاری‌ها زمینه رشد سودآوری را فراهم کرد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر سود سرمایه گذاری های"غشهداب" جور کاستی‌های را کشید

به گزارش بورس، بانک و بیمه گزارش خبر و به نقل از سرمایه نگر، بر اساس گزارش حسابرس، شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب) در سال مالی منتهی به اسفند ۱۳۹۹ موفق به تحقق یک هزار و ۴۸۵ میلیارد ريال سود خالص شد که نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۸ رشد ۴۴ درصدی را حکایت می‌کند. هیات مدیره شرکت در نظر دارد پیشنهاد تقسیم سود اندک ۱۶ درصدی را در مجمع عمومی‌عادی سالیانه مطرح کند.

اصلی‌ترین و مهمترین علت رشد سودآوری شرکت، شناسایی یک هزار و ۲۷۰ میلیارد ريال درآمد سرمایه‌گذاری‌ها است که نسبت به سال قبل از آن حدود دو برابر افزایش یافته است. این مورد تنها دلیل افزایش سودآوری «غشهداب» محسوب می‌شود؛ چرا که درآمدهای عملیاتی شرکت نسبت به سال ۱۳۹۸ هیچ تغییری نکرده و با اندک افزایش بهای تمام شده، سود ناخالص افت ۲۲ درصدی را متحمل شد.

از سوی دیگر، هزینه‌های عمومی، اداری و فروش دو برابر شده و ۱۷۷ درصد بر رقم هزینه مالی افزوده شده است. به این ترتیب، شرکت با افت سودآوری مواجه می‌شد که سود سهام شرکت‌های تابعه و کسب درآمد از بازار سرمایه با فروش سهام، جور کاستی‌ها را کشید و اجازه افت سودآوری را نداد.

این شرکت طی سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۹ به ترتیب اقدام به خرید سهام شرکت کشت و صنعت گلبهار خراسان و شرکت بهینا کرد.

وضعیت فروش «غشهداب» در سال ۱۳۹۹ با افت همراه بود و برخلاف بسیاری از شرکت‌ها که سوار بر موج تورم شده و بر مبلغ درآمدهای خود افزودند، در این شرکت علاوه بر افت تولید، شاهد کاهش مقدار و نرخ فروش محصولات هستیم.

مقدار فروش گروه رب و سس نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش بسیار اندکی داشته و به طور کلی، به سبب حذف فروش محصولات مزروعی، مقدار کل فروش کاهش ۶۳ درصدی داشت.

از طرفی، در حالی که تورم افسارگسیخته بر اقتصاد کشور حاکم است اما؛ نرخ فروش گروه رب در این شرکت با کاهش همراه بوده است. میانگین نرخ فروش گروه رب در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۲۸ هزار ريال به ازای هر کیلو بود که در سال ۱۳۹۹ این رقم به ۱۱۰ هزار ريال تنزل یافت که در نوع خود عجیب و جالب توجه است.

در مجموع، «غشهداب» در سال گذشته عملکرد قابل قبولی در حوزه عملیاتی نداشت و انتظار در می‌رود این کاستی در سال ۱۴۰۰ جبران شود و از نظر عملیاتی دستخوش تغییرات مثبت شود. البته باید توجه داشت که در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ مبلغ فروش به رقم ۹۷۳ میلیارد ريال رسیده که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۸ رشد دو برابری را حکایت می‌کند.