نخست وزیر اسرائیل در مورد ایران چه خوابی دیده است؟!

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اولین ملاقات رسمی خود با ریاست جمهوری ایالات متحده در روز پنجشنبه دلایلی ارائه خواهد کرد که چرا قرارداد هسته ای ۲۰۱۵ دیگر موضوعیت ندارد.طبق اطلاع یک منبع دیپلماتیک ارشد، قرار است نفتالی بنت نخست وزیر در ملاقات روز پنجشنبه با جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده طرحی استراتژیک برای مقابله با برنامه هسته ای و نیز فعالیت های منطقه ایران بدون نیاز به بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ ارائه دهد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر نخست وزیر اسرائیل در مورد ایران چه خوابی دیده است؟!

به گزارش خبرنگاران جامعه گزارش خبر، رسانه صهیونیستی تایمز آف اسرائیل در مورد جزئیات پیشنهاد بنت به جو بایدن در مورد ایران نوشت: طبق اطلاع یک منبع دیپلماتیک ارشد، قرار است نفتالی بنت نخست وزیر در ملاقات روز پنجشنبه با جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده طرحی استراتژیک برای مقابله با برنامه هسته ای و نیز فعالیت های منطقه ایران بدون نیاز به بازگشت به توافق هسته ای ۲۰۱۵ ارائه دهد.

منبع دیپلماتیک فوق طی گزارش تلفنی غروب دوشنبه به خبرنگاران که پیشاپیش سفر روز سه شنبهٔ بنت به واشنگتن انجام شد، گفت «لُبّ بحث دیپلماتیک فی مابین، قرارداد ایران خواهد بود.»

«وقتی برنامه ریز این سفر را آغاز کردیم، بنظر می رسید بازگشت به قرارداد قطعی باشد. از آن زمان تاکنون اما زمان گذشته و رئیس جمهور ایران عوض شده و این چیزها قطعیت بسیار کمتری دارند. به گمان ما، حتی این امکان هست که بازگشت به توافق در کار نباشد.»

بنت در سخنان خود مطرح خواهد کرد که برنامه هسته ای ایران اکنون آنقدر پیش رفته است که «برنامه جامع اقدام مشترک، (برجام) دیگر موضوعیت ندارد. این مقام رسمی گفت گرچه قرارداد هنوز می تواند چند حفرهٔ امنیتی در بخش مربوط به غنی سازی را پر کند، اما در مقابل به جمهوری اسلامی نیز امتیازات بسیار زیادی می دهد.

این مقام گفت: بازگشت به قرارداد هسته ای هیچ ارزشی در بر نخواهد داشت.

این منبع گفت، «ایرانی که به ما به ارث رسیده با شدید بیش از حد بکار مشغول است و نیروهای بسیار منفی در منطقه را توانمند می کند»، که انتقادی در لفافه به شیوه های مدیریت امور در دولت پیشین به صدارت بنیامین نتانیاهو است.

طبق گفتهٔ منبع مذکور، نخست وزیر اسرائیل از زمان صدارت در ماه ژوئن، مشغول مطالعات عمیق سیاست گذاری مرتبط با ایران بوده و بر این باور است که بازگشت به قرارداد دیگر امر قطعی نیست.

بنت از مدتها پیش با طرح اعلام شدهٔ دولت بایدن برای بازگشت به قرارداد هسته ای ۲۰۱۵ با ایران، که دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در ۲۰۱۸ از آن خارج شد، علناً مخالفت کرده است. در اوایل سال جاری، قدرت های غربی ماهها در وین درگیر مذاکراتی با ایران بودند، ایالات متحده شرکت غیرمستقیم داشت اما پیشاپیش ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی،‌ رئیس جمهور اصولگرای ایران در ماه گذشته در مذاکرات وقفه ایجاد شد.