با همکاری ایران صدا و بنیاد شهید؛

رونمایی بیش از 30 عنوان کتاب گویا با موضوع ایثار و شهادت برگزار شد

مراسم رونمایی از 30 عنوان کتاب گویا با موضوع ایثار و شهادت با حضور دکتر شاهید مظفری قایم مقام معاونت صدا ، محمد علی فقیه قائم مقام و معاون فرهنگی بنیاد شهید ، دکتر لاجوردی عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده مجلس ، دکتر ثقفی قایم مقام بنیاد شهید، مهدی شاملو مدیر ایران صدا و هنرمندان تولید کتاب های گویا، برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
5 ثانیه

به گزارش خبر روابط عمومی ایران صدا، در این مراسم دکتر مظفری طی سخنانی با اشاره به سخن ابتدایی مریم نشیبا که همیشه سخنانش را به نام خالق پروانه ها شروع می کند گفت: من صحبتم را به نام طراح زیبای حنجره ها ، آغاز می کنم.

وی سپس با طرح سوالی ادامه داد: چه ارتباطی بین اثر و ایثار وجود دارد .در همین جا مدد می گیرم از کلامی که فرمود: هر چه هست و نیست فنا شدنی است آنچه باقی می ماند وجه الله است.شهدا چرا باقی می مانند چون رنگ و بوی خدایی گرفته اند.مطمئنا هنرمندان رادیو و صاحبان ایت اثر دنبال تبرج و اینکه خودشان را ارئه بدهند، نیستند و با حداقل ها می سازند.

وی بیان کرد: زمانی که ارتش وارد میدان شد ، افسران وارد کار شدند اما زمانی جهاد صورت می گیرد که مردم پای کار بیایند.

دکتر مظفری تصریح کرد:ما برای تبیین جهاد نیاز به«زیست بوم جدید رسانه ای » داریم.

قائم مقام معاونت صدا ادامه داد: برای سال 1401 تصمیم داریم که شبکه های رادیویی متولی شوراهای تخصصی باشند و هر شبکه رادیویی متولی جشنواره های تخصصی دائمی باشد.همچنین باشگاه های تخصصی نیز ایجاد کنند تا مردم پای کار بیایند.

مظفری تصریح کرد: اگر مقام معظم رهبری دستور «جهاد تبیین» دادند این مهم، لبیکی جانانه می خواهد که مردم پای کار بیایند و ما امروز آماده این مهم هستیم.

قائم مقام معاونت صدا ادامه داد: بایستی با هدف جهاد تبیین هم افزایی در جبهه انقلاب داشته باشیم .

وی ادامه داد: باشگاه تخصصی ما از اشخاص حقیقی و حقوقی شکل گرفته است و بخش حقوقی مربوط به نهادها و سازمان ها می باشد و بخش اشخاص حقیقی از سه زیر مجموعه تشکیل شده است: مربیان، پیشکسوتان و افراد جوان ، عوامل برنامه ساز و صاحب نظران و فعالان این عرصه.

مظفری گفت: ایرانصدا بایستی متولی شورای تخصصی ایثار و شهادت و دفاع مقدس باشد.همچنین در راستای این مهم ، باشگاه راه اندازی کند و جشنواره ایثار و شهادت را فعال کند تا مردم آثار را ارزیابی کرده و داوران داوری کنند.

وی تصریح کرد: در سراسر کشور این باشگاه ها شعبه خواهند داشت .بهترین ها در شبکه استانی پخش شود و ماحصل آثار در شبکه های تخصصی نمود داشته باشد .

دکتر مظفری خاطر نشان کرد: برای معاونت صدا ، سال آینده را سال مردم می دانیم .ضمن اینکه «شهدا به روایت مردم» عنوان جشنواره ایرانصدا است.

دکتر فقیه معاون فرهنگی بنیاد شهید طی سخنانی گفت: در دیگاه مقام معظم رهبری توجه به جوان گرایی و جوان محوری وجود دارد و چقدر به جا این عنصر مورد توجه و تاکید است.قطعا در حکمرانی خوب اسلامی جوان گرایی فرصت است.اگر جمعیت ما جوان است می تواند به فرصت مناسب تبدیل شود.جوانها دچار تهاجم فرهنگی شده اند و از طریق رسانه های موثر در حال حاضر بایستی فرمان جهاد تبیین رامتوجه شویم که یکی از آن ها گویاسازی کتاب های مکتوب است.

وی افزود: در بنیاد شهید محتوای 2هزار کتاب را منتشر می کنیم که نویسندگان با متن های جذابی آن را نوشتند و قابلیت باز تولید مدیوم های مختلف را دارد.همچنین 9 میلیون سند ایثارگری وجود دارد که قابلیت تبدیل شدن به پیام های صوتی را دارد.

دکتر فقیه گفت: با انبوهی از آثار تجربی روبرو هستیم.با وجودی که فیلم ها و سریال های مختلفی تهیه شده است اما انتظار ما بیش از این است.

وی راه اندازی بانک های سوژه را از دیگر اقدامات این حوزه دانست.

دکتر لاجوردی نیز عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و دختر شهید لاجوردی طی سخنانی گفت : زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از خود شهادت نیست.هر کس که در این مسیر قدم بگذارد اجر بزرگی دارد.امیدوارم که همه ما در این مسیر قدم برداریم و شرمنده خون شهیدان نباشیم چرا که شهدا تا آخرین نفس ثابت قدم ماندند و برای اعتقادات و آب و خاک ، خون خودشان را نثار کردند.

امروز جای تقدیر دارد اگر بتوانیم از فناوری های جدید برای رساندن پیام شهدا استفاده کنیم .

وی ادامه داد: متاسفانه تحریک هایی از طرف دشمن صورت می گیرد ، در حال حاضر جنگ ، جنگ روایت هاست و قصد دارند که روایت ها را به گونه ای دیگر به گوش مخاطبان برسانند.برای همین یکی از راهها روایت صحیح و درست است که به گوش جامعه و نسل جوان جامعه برسد.

وی افزود: درست است که دشمن از جنگ نظامی منصرف شده اما دشمنی خود را به پایان نرسانده است و امروز جنگ فرهنگی و تحریف روایت ها را در پیش گرفته است.

دختر شهید لاجوردی از اینکه رادیو توانسته با تولید کتاب های گویا پیام شهدا را به گوش مخاطبان برساند اظهار رضایت کرده و گفت: جا دارد که از مسئولان رادیو و این صداهای خوب تشکر کنم.

ایران صدا و انتشار محتوای رادیو

مهدی شاملو مدیر مجموعه ایرانصدا هم در ابتدای برنامه گفت: بیش از دو سال است که همکاری ما با بنیاد شهید شکل گرفته و هنرمندان رادیو وقت و انرژی گذاشتند و حاصل این همکاری عرضه ۳۰ کتاب گویا در قالب رسانه نوین در حوزه ایثار و شهادت بوده است.

شاملو ادامه داد: ایرانصدا یکی از بخش ها و زیر مجموعه های رادیو است که هدف آن انتشار محتوای رادیو در بسترهای نوین است.همین الان طبق نظرسنجی ۱۰ درصد از شنوندگان رادیو توسط گوشی ،رادیو را از طریق ایرانصدا می شنوند.

وی یکی از فعالیت های ایرانصدا را صداهای درخواستی توسط مخاطبان دانست و تصریح کرد: این مجموعه در شش بخش فعالیت می کند که اصلی ترین آن کتاب گویا است و این مهم در قالب های روایی ،اجرای چند صدایی ،تیپ گیری و نمایش است‌.

شاملو با اشاره به اینکه در حال حاضر جوانان و نوجوانان با فضای فناوری عجین هستند ، تصریح کرد: مجموعه ایرانصدا ، امکان بالقوه ای را در اختیار آنها قرار می دهد که از طریق گوشی تلفن همراه بتوانند از آن استفاده کنند.

شاملو در پایان ادامه داد: با ایجاد این بستر پربار و غنی شدن حجم عمده محتوای ارزشی و جذاب وارد این عرصه شده است.همچنین ایرانصدا در حوزه کتاب گویا یک میلیون کاربر دارد که تقریبا روزانه ۳۵۰ هزار بار بازدید می کنند و از آنها استفاده می شود.

در قسمتی از مراسم هنرمندان تولید کتاب های گویا ، به بیان خاطرات کوتاه پرداختند.

داوود حیدری کاتب قرآن ، نقاش ، و هنرمند رادیو گفت: سخن گفتن از شهدا سخت است چون همه وجودشان را در طبق اخلاص گذاشتند و رفتند.

استاد بهروز رضوی گفت: سعادتی است که آدم در مسیری قرار بگیرد که شاید بر اساس لیاقتش نباشد. من هم در این مسیر قرار گرفتم که امیدورام مقبول درگاه خداوندی باشد.

هرگز به حساب خودم نمی گذارم .در این میدان هر چقدر کار کنی ، کم کار کرده ای ، انشاالله راه روی این مسیر باشیم.

رضا خضرایی گفت: توفیقی بود که در این عرصه یادگاری از خودمان بگذاریم با خوانش کتاب های زندگی نامه شهدا.همه عزیزانی که خوانش کتاب ها را بر عهده داشته اند ، خودشان را در آن لحظات قرار دادند.مانند خودم که فکر می کردم در آن قالب قرار گرفته ام.کتاب گویا بسیار بیشتر از کتاب های کاغذی می تواند کاربرد داشته باشد و در جاهای دیگر شنیده شود.

امیدوارم بتوانیم یاد شهدا را گرامی بداریم چرا که هرچه داریم از این بزرگواران است.

محمودرضا قدیریان هم گفت: به قولی اگر می خواهی کاری تاثیر گذار باشد بایستی به هنرمندان بسپاری.

در پایان مراسم از هنرمندان بهروز رضوی ، رضا خضرایی ، سعید بارانی ، محمودرضا قدیریان، حمید یزدانی ، بهرام ابراهیمی ، داوود حیدری ، بهرام سروری نژاد ، پیمان غریب پناه، سعید سلطانی ، امیر سیاهی ، محمد رضا ورمزیان، نسرین زارع، سجاد شهرابی ، حامد موسوی ، حمید اللهیاری ، محمدرضا لبیب ، زهره کدخدازاده ، مظفر سلیمی مریم باقری ، بهرام رحمانی ، مجید میرزایی ، رضا کاشفی ، نرگس آبیار ، راضیه گردکاهد، احسان پادگان، مصطفی رفیعی تقدیر به عمل آمد.

علاقه مندان برای مطالعه این کتاب های گویا می توانند به IRANSEDA.IR مراجعه کنند و به صورت رایگان کتاب ها را دریافت کنند