سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شیراز در اولین نشست توانمندسازی سمن‌های شهرستان:

سمن‌ها با دو بازوی آگاهی و مشارکت، نیرو محرکه ای برای هدایت و رشد جامعه هستند

اولین نشست توانمندسازی سازمان‌های مردم نهاد به همت حوزه معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار و با حضور جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم نهاد شهرستان برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر سمن‌ها با دو بازوی آگاهی و مشارکت، نیرو محرکه ای برای هدایت و رشد جامعه هستند

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، در این نشست، دو مبحث شاخص و کلیدی "سواد رسانه" و "طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت"، با هدف توانمندسازی سمن‌ها به عنوان حلقه اصلی ارتباط با مردم مطرح و آموزش های لازم ارائه گردید.
جعفر طاهری، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شیراز، در این نشست با اشاره به اینکه ما نه در عصر اطلاعات، که در "عصر اطلاعات نادرست" به سر می بریم، بر توانمندسازی سمن‌ها و تشکل هایی که در خط مقدم ارتباط با مردم و شهروندان قرار دارند تاکید و برخورداری از سواد رسانه‌ای حداقلی را برای همه آحاد جامعه یک ضرورت برشمرد.

جعفر طاهری با مقایسه بودجه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با بودجه جاری 250 میلیون دلاری تنها یکی از شبکه های فارسی زبان خارج از کشور، خاطر نشان کرد: مادر جنگی نابرابر ایستاده‌ایم که نسل جوان و نوجوان ما را متاثر کرده است و آمار بیش از ۴۰ درصدی بازداشت شدگان زیر ۲۰سال در اغتشاشات اخیر در سطح کشور نشان از آن دارد که ما نسل دهه های ۵۰ و ۶۰ در فضای رسانه‌ای حضوری جدی نداشته و ضعیف عمل کرده ایم.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شیراز بار دیگر با تاکید بر ضرورت ارتقاء سطح آگاهی و دانش مقابله با تهدید های نوظهور، تداوم این سلسله از آموزش‌ها را برای کلیه اقشار جامعه لازم و حیاتی برشمرد و افزود: همه ما بر اهمیت و نقش سازمانهای مردم نهاد به عنوان لازمه توسعه اجتماعی واقف هستیم اما در مرحله اجرا نتوانسته ایم از ظرفیت حداکثری و ارزشمند سمن ها بهره شایسته‌ ببریم.

طاهری تصریح کرد که اگر قرار است جامعه ما به سمت توسعه به ویژه در حوزه های سیاسی و اجتماعی حرکت کند، نقش سمن‌ها به عنوان پل ارتباطی مردم ملت و حاکمیت، بیش از پیش جلوه گر می شود تا در شرایطی که دولت با رویکردهای اجتماعی، انقلابی خود، حرکت به سمت تحقق ایران قوی را دنبال می‌کند، با ایجاد ارتباطات قوی تر و گسترده تر با دستگاههای اجرایی، نهادهای دولتی و حاکمیت، شکاف موجود در جامعه را با راهکارهای خلاقانه مرتفع سازند.

معاون فرماندار در ادامه یکی از نقش‌های کلیدی سمن ها را توانمندسازی اجتماعی برشمرد و خاطرنشان کرد: وظیفه سازمان های مردم نهاد آن است که جامعه را به سمت مسائل ضروری هدایت کرده و با دو بازوی آگاهی و مشارکت، نقش خود را به عنوان موتور محرک و نیروی پیش‌برنده برای اجتماع و هدایت نسل جوان زیر بیست سالی که تربیت آنها حتی از دست پدر و مادر و مربیان هم خارج شده است، ایفا نمایند.

این مقام مسئول بر ضرورت اولویت شناسی و آسیب شناسی موضوعات مختلف اجتماعی و تعیین چشم اندازی برای آینده ایران عزیز اسلامی تاکید و خاطرنشان کرد: سمن ها بایستی با ترسیم چشم‌اندازی مشخص برای آینده و برنامه ریزی، در مسير کاهش و رفع یکی از دغدغه های مهم امروز جامعه یعنی آسیب های اجتماعی از قبیل اعتیاد، کودکان کار و تکدی گری که زیبنده خیابانهای شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت علیهم السلام نیست، گام بردارند.

طاهری با تاکید بر اینکه همه ما دغدغه داریم اما در مرحله عمل سهل انگاری و کوتاهی می کنیم یادآور شد: سمن‌ها با عدم وابستگی به احزاب، گروه‌ها و ارگانهای دولتی، به صورت مستقل و غیر انتفاعی عمل کرده و دغدغه‌ مند و دلسوز جامعه هستند و از آنان انتظار می‌رود اولویت‌ها را با همین دیدگاه، شناسایی و مطابق با نیاز جامعه پیش ببرند.

وی همچنین آسیب شناسی و یافتن علل ضعف و عدم اقتدار حداکثری سمن ها را یک ضرورت برشمرد و بر ارتباط دوسویه و روحیه تعاملی سمن ها با دستگاه‌های اجرایی و خدمات رسان شهرستان تاکید کرد.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری شیراز ضمن تاکید بر ضرورت انعکاس عملکرد سمن ها یادآور شد، در راستای پویا سازی سمن‌ها، از متولیان سازمان های مردم نهاد شهرستان انتظار می رود از ادامه فعالیت تشکیلات فاقد اثر گذاری و سمن های غیرفعال جلوگیری کرده و تمرکز خود را بر سمن های فعال، پویا و خوشنام معطوف دارند.

جعفر طاهری در پایان این نشست با تاکید بر اهمیت طرح صیانت و جوانی جمعیت، تصریح کرد: ایران قوی تنها با ایران جوان محقق خواهد شد و همه ما در این حوزه مسئول هستیم و بایستی با برنامه ریزی دقیق و هدفمند در راستای تحقق این مسئولیت اجتماعی خود گام برداریم.