رئیس دادگستری شهرستان مُهر:

ضرورت ثبت رسمی مردم برای اموال غیرمنقول

رئیس دادگستری شهرستان مُهر گفت: مردم اموال غیرمنقول خود را را به دلیل پایان دادن به سفته بازی و دلال بازی ثبت رسمی کنند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر ضرورت ثبت رسمی مردم برای اموال غیرمنقول

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، "سیدمحمد باقر حقایقی" رئیس دادگستری شهرستان مُهر در نشست با اصحاب رسانه ضمن عرض تسلیت سالگرد شهادت آیت الله دکتر شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران وی، و تبریک هفته قوه قضائیه به سه مقوله شفافیت در کارها توسط مسئولین، انتقال اطلاعات از سوی مسولین به مردم و پیگیری مطالبات ‌مردمی اشاره کرد و گفت: الکترونیکی کردن فرایندهای قضایی از اولویت های دستگاه عدلیه است و مسئولین باید در قبال سوالات و مطالبات مردمی پاسخگو باشند.

عضو شورای تامین شهرستان مُهر گفت: در شش ماهه اخیر در شهرستان مهر تعداد نفرات اعزامی از زندان به محاکم جهت انجام تحقیقات صفر، و یا در زمینه پرونده های قضایی از ۵۰۰پرونده بیش از ۱۰۰ پرونده بدون کاغذ بوده و طوری که اظهارات طرفین ثبت سیستم و با پد امضاء تأیید و ثبت شده است.

وی به دادرسی الکترونیکی اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه که مرجع رسمی رسیدگی به شکایات و تظلمات اشخاص حقیقی و حقوقی می‌باشد با همگام سازی خدمات قضایی و خدمات الکترونیکی، دادرسی الکترونیک را توسعه که به موجب آنها، ابلاغ احضاریه، اخطاریه و آراء دادگاه ها، از طریق سامانه های الکترونیکی انجام می گیرد که این مهم باعث می شود سرعت و دقت دادرسی بالاتر و عدالت نیز به نحو بهتری محقق شود.

وی افزود: هیچ لزومی به حضور فیزیکی ارباب رجوع و اصحاب پرونده در دادگستری ها جهت‌ شرکت در جلسه رسیدگی نیست و این مهم(تشکیل جلسه قضایی) می تواند به صورت برخط(آنلاین) و از هر نقطه‌ای در دنیا انجام گیرد.

وی در همین زمینه افزود: عدم مراجعه ارباب رجوع به محاکم، کاهش قابل توجه هزینه ها(مانند هزینه ی ایاب و ذهاب) صرفه جویی در وقت، ضبط کلیه اقدامات به صورت الکترونیکی با کمترین هزینه نگهداری و "حد نگاری و کاداستر" نیز از مزیت های مهم الکترونیکی شدن دادرسی ها است.

حقایقی ادامه داد: فواید دیگر الکترونیکی شدن دادرسی ها صفر شدن اعزام زندانی ها به محاکم، صرفه جویی در مصرف کاغذ، و سایر اقلام مصرفی، عدم حضور نیروی انتظامی به درب منزل دانست و گفت: دادرسی ها در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در دادگستری شهرستان مهر، نزدیک به ۱۲ جلسه به صورت آنلاین برگزار شد که امید است در ماه های آینده افزایش یابد و از همه شهروندان میخواهیم که به این مهم توجه جدی تری کنند.

رئیس دادگستری شهرستان مهر در ادامه به فرهنگ صلح و سازش اشاره کرد و گفت: صلح و سازش و داوری برای شهروندان از سوی بزرگان محل و شورای حل اختلاف بویژه در حوزه قضایی با مردم منجر به انجام تصمیم های مناسب تر، جامع تر در حل مشکلات و دغدغه های جدی آنان خواهد شد.

حقایقی افزود: بدین منظور شورای هئیت صلح و سازش مساجد در بیشتر محلات راه اندازی شده بطوری که در این مدت بیش از ۳۰ درصد پرونده ها منتهی به صلح و سازش شده است.

عالی ترین مقام قضایی شهرستان مهر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس ومدیران ارشد قوه قضاییه که معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول منشاءهای بزرگ فساد می باشند اظهار کرد: از همه مردم عزیز استدعا داریم املاک تحت تصرف و غیرمنقول خود را ثبت رسمی (حدنگاری یا کاداستر) کنند تا املاک از بنگاه داری و دلال بازی خارج شود.

وی، با بیان این مطلب که دادگستری شهرستان مهر در رتبه بندی سال گذشته، از حیث رعایت کلیه ی آیتم های موثر در مدل تعالی و سند تحول قضایی، از رتبه ۱۷ استان به رتبه ۸ ارتقا پیدا کرده تصریح کرد: دولت طبق قانون، کسی را مالک می شناسد که نامش در دفاتر املاک ثبت شده باشد یعنی سند رسمی داشته باشد.

حقایقی بر مجازات های جایگزین حبس و زندان اشاره کرد و گفت: بعضی جرائم نیاز به حبس ندارد که کشورهای غربی در قضیه جایگزین حبس از ما جلوترند و این مشارکت و همراهی مردم و همشهریان را میطلبد.

رئیس عدلیه مهر افزود: گواهی عدم سوء پیشنه در کمتر از ده ساعت از طریق دفاتر قضایی جواب گرفته می شود و نیاز به حضور و انگشت نگاری در اداره اگاهی نیست و در سالی که گذشت جزء حوزه های برتر استان فارس بوده ایم.

حقایقی ادامه داد: دادگستری شهرستان مهر، تعامل با مجموعه دولت، و شورای تامین، رضایتمندی ارباب رجوع از دادگستری، ابلاغ های الکترونیکی، نبود بازداشت های بلاتکلیف، تقلیل پرونده های افراد مسن، سرعت در رسیدگی پرونده های بدون کاغذ، صفر شدن اعزام زندانی به محاکم و ... جزء حوزه های برتر و پیشتاز استان فارس بوده است.