تحویل یک فرد پرنده سارگپه به محیط زیست شیراز

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شیراز از تحویل یک فرد پرنده شکاری سارگپه توسط یک خانواده شیرازی به این اداره خبر داد و بیان داشت: شهروندان در مواجهه با پرندگان وحشی و گونه های حیات وحش موارد را به ادارات محیط زیست اطلاع دهند تا زمینه رهایی این گونه های حیات وحش در طبیعت فراهم شود.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تحویل یک فرد پرنده سارگپه به محیط زیست شیراز

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، کامران اسلاملو با اشاره به اینکه در پی تماس تلفنی یک شهروند ساکن شیراز مبنی بر یافتن یک فرد پرنده وحشی، ماموران اجرایی این اداره به محل اعزام و پرنده را تحویل گرفتند، افزود: این پرنده به دلیل ضعف جسمانی و آسیب دیدگی قادر به پرواز نبود که توسط خانواده دوستدار محیط زیست به اداره محیط زیست شیراز تحویل داده شد و پس از تیمار و بهبودی در زیستگاه های طبیعی شهرستان رها سازی می شود.

وی ادامه داد: اداره حفاظت محیط زیست شیراز به منظور تشویق و ارتباط بهتر نسل جدید با حیات وحش و محیط زیست این خانواده و فرزند محیط زیست دوست را مورد تشویق قرارداد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شیراز با اشاره به اینکه پرندگان شکاری نقشی موثر در حفظ چرخه محیط زیست دارند گفت: این دسته از پرندگان قدرت بینایی بالایی دارند. از ارتفاعات و مسافت‌های بسیار طولانی می توانند طعمه خود را تشخیص داده و در لحظه مناسب آن را شکار کنند. معمولاٌ از مهره دارانی که اندازه شان کوچکتر از این پرندگان است تغذیه می کنند. علاوه بر قدرت بینایی بسیار بالا، این دسته از پرندگان چنگال ها و منقارهای قوی برای به چنگ آوردن یا زخمی کردن طعمه و همچنین خوردن آن دارند.

اسلاملو ادامه داد: این دسته از پرندگان، فواید بسیار زیادی را در محیط زیست دارند و نقش مهمی را ایفا می کنند. اما متأسفانه عدم شناخت دقیق این پرندگان و اطلاعات اندک درباره آنها موجب شده است. غالباً نگرش بدبینانه و خراب کارانه درباره آنها به وجود آید برخی از مردم تصور می کنند. این پرندگان مزاحم زندگی آنها و سایر موجودات هستند. و از ابزارها و روشهای مختلف برای از بین بردن آنها استفاده می کنند. به همین دلیل موجب نگرانی بابت انقراض نسل این گونه پرندگان وجود دارد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شیراز خاطر نشان کرد: پرندگان شکاری، در رأس هرم غذایی قرار می گیرند. این پرندگان با شکاری که انجام می دهند. جلوی تکثیر بیش از اندازه موش ها، خرگوش ها، حشرات و خزندگان را می گیرند. اگر پرندگان شکاری، این دسته از حیوانات را شکار نکنند با زاد و ولد بیش از اندازه ای که این حیوانات انجام می دهند می توانند تعادل زیست محیطی را به هم بزنند و زندگی انسانها را تهدید کنند.