عزم راسخ مسوولان شهری برای برنامه ریزی برای پاکسازی مبادی ورودی شهر شیراز

نشست هماهنگی پاکسازی مبادی ورودی شهر شیراز با محوریت اداره حفاظت محیط زیست شیراز و با حضور مسوولان و کارشناسان شهرداری شیراز، مدیریت پسماند، محیط زیست استان، تشکل های محیط زیستی و سازمان های اجرایی ذی ربط برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر عزم راسخ مسوولان شهری برای برنامه ریزی برای پاکسازی مبادی ورودی شهر شیراز

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، به مناسبت هفته محیط زیست پاکسازی مبادی ورودی شهر شیراز با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، سازمان مدیریت پسماند و تشکل های مردم نهاد انجام خواهد شد.خوشبخت معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز برخی از فعالیت های آن معاونت را با هدف حفظ محیط زیست شهری شیراز تشریح کرد و بیان داشت: سایت پسماند شیراز یکی از پیشرفته ترین سایت های دفع مدیریت صحیح پسماند است، این سایت در جایگاهی قرار دارد که از سوی مراجع بین المللی مورد تایید قرار گرفته است.

خوشبخت در ادامه اظهار داشت: در حوزه حمل و نقل عمومی و نوسازی ناوگان در راستای حفظ محیط زیست نیز شهرداری شیراز خدمات قابل توجهی داشته و در دو سال اخیر بیش از یک هزار میلیارد تومان برای حفظ محیط زیست و حفظ پاکی هوای شیراز سرمایه گذاری شده است.

به گفته وی، بیش از 10 هزار میلیارد تومان پروژه برای مهار گازهای گلخانه ای، فضای سبز، مدیریت پسماند تعریف شده و شاخص های اصلی حفظ محیط زیست در شیراز مطرح و پروژه های مربوط به آن در شهرداری شیراز تعریف شده است.

این مقام مسوول در شهرداری شیراز اضافه کرد: همه فعالیت هایی که در شیراز انجام شده شاید به چشم شهروندان نیاید اما کسانیکه از سایر شهرها به شیراز می آیند زیبایی های این شهر را می بینند و مدیریت این شاخص ها بوده که عنوان پایتخت محیط زیست به شهر شیراز تعلق گرفته است.

معاون شهرداری شیراز اضافه کرد: بیش از 50 هزار میلیارد تومان طرح محیط زیستی در شیراز در حال اجرا است که شاید به نحو مطلوب اطلاع رسانی نشده است، بسیاری از این طرح ها در زمینه خطوط مترو در قالب خطوط 2 و 3 در حال اجرا است و منجر به کاهش آلودگی هوا می شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز خواستار برنامه ریزی و هدف گذاری برای حفظ داشته های شیراز در زمینه محیط زیست شد و گفت: البته شیراز نقاط ضعفی هم داردکه هنوز با شرایط مطلوب و استانداردهای زیست محیطی فاصله دارند مثل آلودگی رودخانه چنار راهدار که البته علل آلودگی رودخانه اخیرا با تلاش و همت اداره حفاظت محیط زیست شیراز شناسایی شده و گامهای موثری در جهت کاهش و مدیریت آن انجام شده اما برای تحقق این امر و رسیدن به شرایط مطلوب تر می بایست به صورت مستمر مدیریت ها و پایش ها انجام گیرد.

در ادامه این نشست مسوولان و کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست فارس نیز دیدگاه‌های تخصصی خود پیرامون لزوم برنامه ریزی برای مدیریت پسماند به ویژه در مبادی ورودی شیراز را بیان کردند.

کامران اسلاملو رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز نیز با اشاره به دستور استاندار فارس مبنی بر پاکسازی ورودی های شیراز اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی شیراز پایش و مدیریت پسماند مربوط به برخی از باغ شهری ها است و مدیریت صحیح پسماند باغ شهری ها بایستی توسط دستگاه های مختلف مورد پایش قرار گیرد و بخشداران باید در این حوزه با جدیت ورود کنندچرا که کلان شهر شیراز دارای تفرج گاه های بسیاری است که دفع پسماند در این تفرج گاه ها نیازمند مدیریت بیشتری است.

اسلاملو از دیگر مواردی که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، مدیریت پسماند در ورودی های شهرشیراز است باید مراکزی باشد که بر همه ورودی های شیراز در زمینه جمع آوری پسماند و زباله های خودروهای عبوری بیشتر و بهتر نظارت شود.

کامران اسلاملو رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیراز ادامه داد، شیراز تنها کلان شهری است که دغدغه زباله بیمارستانی ندارد و در سالهای مختلف در زمینه مدیریت پسماند های بیمارستانی اقدامات قابل توجهی انجام شده است.

در پایان این نشست ورودی‌های شرق و غرب و شمال و جنوب شیراز به تفکیک از سوی کارشناسان مورد ارزیابی نوع آلودگی پسماند قرار گرفت و روز 18 خرداد ماه مصادف با هفته محیط زیست؛ دومحور جهت پاکسازی انتخاب و برنامه های ویژه و راهکار برای آن ها ارائه شد و علاوه بر پاکسازی مسابقه عکاسی نیز از دیگر برنامه های پیش بینی شده بود

همچنین مقرر شد سایر مبادی ورودی شهر شیراز به ترتیب در روزهای دیگر انجام شود.