در پرسشی از مدیرعامل مجتمع فولاد الماس آرتاویل؛

احداث کارخانه آهن اسفنجی آرتاویل به چه مرحله ای از پیشرفت پروژه رسیده است؟

مدیرعامل مجتمع الماس آرتاویل از پیشرفت ۶۸ درصد کارخانه آهن اسفنجی آرتاویل خبر داد و عنوان کرد: از سیستم بانکی انتظار داریم با تسریع در تسهیلات بانکی پروژه به پیشرفت فیزیکی آن کمک کنند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
5 ثانیه

به گزارش خبرنگاران گروه صنعت و تجارت گزارش خبر، محمدعلی عزیزمحمدی در مورد وضعیت فعلی این پروژه بیان کرد: پروژه آهن اسفنجی آرتاویل در ۱۰ کیلومتری اردبیل در منطقه آبی بیگلو از سال ۱۴۰۰ کلنگ‌زنی شده است. این پروژه یک واحد تولیدی با ظرفیت یک و یک دهم میلیون تن آهن اسفنجی با حجم سرمایه گذاری حدوداً ۱۶۰ میلیون یورو خواهد بود. در حال حاضر پروژه آهن اسفنجی آرتاویل ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و یکی از ۴۸ طرح پیشران اقتصادی دولت است. این پروژه شامل دو بخش است. یک بخش خط تولید کارخانه است و بخش دیگر تامین زیرساخت‌ها است. ما خوشبختانه برای بخش خط تولید تجهیزات آن که خارجی است ۸۰ درصد خریداری و وارد شده که بخش اعظم آن ترخیص و به سایت پروژه انتقال پیدا می‌کند.

وی در خصوص وضعیت ایجاد زیرساخت پروژه هم افزود: تاکنون خط تولید بالغ بر ۶۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و الباقی مربوط به زیرساخت‌ها می‌شود که آب و برق و گاز و این مباحث است که خوشبختانه ۳۸ هزار متر مکعب در ساعت گاز برای این پروژه تخصیص پیدا کرده است و الان از ۶ کیلومتری سایت، خط انتقال گاز در حال اجرا است. برای برق پروژه هم ۲۵ مگاوات اختصاص پیدا کرده و از ۱۲ کیلومتری سایت برق این واحد صنعتی تامین خواهد شد. پست اختصاصی برق هم به همین ترتیب در خود سایت احداث می‌شود که الان پیمانکارش مشخص شده و آن هم در حال تجهیز کارگاه است. در بخش آب هم با شرکت آبفا از پساب تصفیه خانه اردبیل قرارداد بستیم که سالانه دو میلیون متر مکعب پروژه تامین شود و ۱۲ کیلومتر خط انتقال آب را اجرا می‌کنیم و در محل سایت تصفیه خانه اختصاصی احداث می‌شود که آن به آب دمین تبدیل می‌شود که قابل استفاده در کارخانه است و این حرکت در واقع به لحاظ زیست محیطی بسیار ارزشمند است و کمک می‌کند به اینکه پساب تصفیه خانه را بازیافت و برای صنعت استفاده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: با راه اندازی این طرح برای ۴۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود و پیش‌بینی می‌‌شود برای حدوداً ۴۰۰۰ نفر هم غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد. سالانه یک و یک دهم میلیون تن میزان تولید محصول می‌شود و ۱.۸ میلیون تن خوراک کندله است که (با توافق صورت گرفته) از منطقه بیجار و چادرملو تامین می‌شود و برای این موضوع ما خط اختصاصی راه آهن از ایستگاه راه آهن اردبیل به خود سایت به اندازه حدوداً ۶ کیلومتر احداث کردیم. بنابراین چنین پروژه‌ای با توجه به اینکه چندین واحد ذوب در خود اردبیل فعال هستند، محصول این شرکت مورد نیازشان خواهد بود و علاوه بر این بازارهای صادراتی هم متقاضی چنین محصولی هستند.

به گفته عزیز محمدی، برای این طرح ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شده و پیش‌بینی می‌شود در ادامه راه حدوداً ۴ الی ۴۵۰۰ میلیارد تومان هم مورد نیاز آن باشد. وی افزود: در حال پیگیری هستیم تا از طریق تسهیلات بانکی انشالله تامین شود و بتوانیم پروژه را سرانجام به مرحله راه‌اندازی برسانیم. اگر تامین منابع مالی به موقع صورت بگیرد تلاش ما بر این است که تا پایان سال آتی وارد فاز راه اندازی شود.

مدیرعامل شرکت آرتاویل بیان کرد: عمده مشکل ما در رابطه ما تامین مالی پروژه است که حدود ۴۰ درصد از سرمایه‌گذاری پروژه از تسهیلات بانکی استفاده می‌شود. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد چون تامین از بازار سرمایه زمان‌بر است به طوری که اگر ما همین امروز اقدام بکنیم تا مراحلش در بورس طی شود و اختصاص یابد حداقل ۸ تا ۹ ماه زمان می‌برد. چون زمان برای ما مهم است به همین خاطر با توجه به اقتصادی بودن طرح از دولت انتظار مساعدت داریم که از منابع بانکی تسهیلاتی بگیریم. کل منابع مالی پروژه را تاکنون خود سهامداران تامین کردند و الان امیدواریم که از منابع بانکی هم تسهیلاتی برای آن فراهم شود. به طبع این پروژه با تامین مالی سرعت پیشرفتش بیشتر می‌شود.

یادآوری می‌شود شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۴۰ درصد، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۳۰ درصد و شرکت‌ بین‌المللی مهندسی ایران (ایریتک) نیز با ۳۰ درصد، سهامداران این پروژه محسوب می­شوند.

در حال حاضر بزرگترین واحد احیای مستقیم در منطقه شمال غرب کشور واحد احیای مستقیم ۸۵۰ هزار تنی میانه است که با راه‌اندازی واحد احیای مستقیم ۱.۱ میلیون تنی فولاد آرتاویل، این کارخانه به بزرگترین واحد احیای مستقیم در منطقه شمال غرب کشور تبدیل خواهد شد.