وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم؛

تأمین مسکن با زیرساخت‌های مناسب، اولویت اصلی نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اصل ۳۱ قانون اساسی، گفت: مشارکت در تأمین مسکن، مأموریت همه مدیران در وزارت راه و شهرسازی است. همه ما باید پاسخگوی قوانین مصوب در این حوزه باشیم.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر تأمین مسکن با زیرساخت‌های مناسب، اولویت اصلی نهضت ملی مسکن

به گزارش پایگاه خبری نهضت ملی مسکن، فرزانه صادق در نشست پایش عملکرد استان‌ها در نهضت ملی مسکن که در چابهار برگزار شد، اظهار کرد: مردم را سرگردان و در اراضی‌ ورود نکنیم که توان تأمین هزینه‌های خدماتی آن‌ها را نداریم؛ آماده‌سازی اراضی هزینه‌ای چندین برابر ساخت مسکن دارد، بنابراین باید زمین‌هایی انتخاب شوند که زیرساخت‌های لازم را دارند و مردم را سریع‌تر به مسکن می‌رسانند.

وی با ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران ستادی و استانی، افزود: در این نشست، اولویت‌بندی‌ها و سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن شهری و روستایی تبیین شد که نشان‌دهنده اهمیت وظایف و تکالیفی است که بر عهده همه شما قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها و معاونان آن‌ها در حوزه‌های مسکن، شهرسازی، بازآفرینی شهری و املاک، مسوولیت مدیریت کل سرزمین را بر عهده دارند، گفت: برنامه‌ریزی‌های شما باید منطبق بر طرح جامع مسکن، برنامه‌های منطقه‌ای و ملی باشد. این مأموریت مهم نیازمند اهتمام ویژه در اجراست.

تأمین مسکن، مأموریت ملی

وی با اشاره به قانون جهش تولید مسکن و تعهد دولت در این زمینه تصریح کرد: در کنار تولید مسکن، تأمین خدمات پشتیبان و بهبود خدمات شهری نیز جزو وظایف ما در شهرک‌سازی است.

صادق تامین مسکن را بخشی از تکالیف برنامه هفتم توسعه دانست و گفت: بخشی از اراضی حمایتی را خودمان تأمین می‌کنیم. در مناطقی که تأمین زمین مشکل است باید از دارایی‌ها و املاک وزارت راه و شهرسازی استفاده کنیم. ارزش‌افزایی این املاک و مولدسازی آن‌ها برای تأمین مسکن حمایتی در دستور کار است.

وی تأکید کرد: خانه‌های سازمانی و مجتمع‌های خدماتی که به عموم مردم سرویس نمی‌دهند، باید در مسیر مولدسازی منابع و تأمین مسکن حمایتی قرار گیرند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ۲۳ سال خدمت خود در وزارت راه و شهرسازی، بر لزوم توجه ویژه به بافت‌های فرسوده تأکید کرد و گفت: فعالیت در این بافت‌ها به‌مراتب سخت‌تر از توسعه محدوده‌های شهری است، اما چاره‌ای جز انجام این کار نداریم. شهرها با گذر زمان از درون دچار فرسودگی می‌شوند و برای تأمین اقتصاد و امنیت شهری، رسیدگی به این مناطق ضروری است.

وی افزود: برخی از بافت‌های شهری خالی از سکنه شده و این امر باعث افزایش فقر شهری شده است، در حالیکه این مناطق از امکانات زیرساختی برخوردارند. تلاش ما این است که حیات را به این بافت‌ها بازگردانیم.

أمین خدمات پشتیبان؛ شرط لازم برای توسعه مسکن

صادق در خصوص الزامات تأمین مسکن گفت: طرح‌های بازنگری شهرهای جدید، ایجاد شهرک‌های جدید و بازنگری در طرح‌های جامع، در کنار تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی، از شروط اساسی تأمین مسکن حمایتی هستند. اگرچه این موارد شرط لازم هستند، اما کافی نیستند.

وی ادامه داد: افزایش محدوده‌های شهری بدون تأمین خدمات، مشکلات بیشتری ایجاد خواهد کرد. مردم انتظار دارند که پس از دریافت مسکن، خدمات مورد نیازشان نیز تأمین شود. بنابراین، تأمین زمین باید هم‌زمان با آماده‌سازی زیرساخت‌ها انجام شود

وزیر راه و شهرسازی خطاب به مدیران استانی تأکید کرد: در پروژه‌های حمایتی و مشارکتی مسکن نباید وارد اراضی‌ شویم که تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی آن‌ها دشوار یا غیرممکن است.

وی با اشاره به تجربیات خود در حوزه شهرسازی تصریح کرد: در طرح‌های جامع شهری، افق‌های جمعیتی پیش‌بینی می‌شوند، اما معمولاً این پیش‌بینی‌ها محقق نمی‌شوند. با وجود این، دستگاه‌های همکار وزارت راه، از جمله وزارت نیرو و شرکت‌های آب منطقه‌ای، نمی‌توانند ادعا کنند که امکان تأمین خدمات برای مردم را ندارند.

صادق تأکید کرد: وزارت نیرو و سایر دستگاه‌ها در بازنگری طرح‌های جامع مشارکت دارند و به همین دلیل، تأمین امکانات برای مردم، حتی باوجود مشکلاتی مانند ناترازی منابع آبی، باید انجام شود.