یادداشتی از اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران:

ترویج موثر فرهنگ ایثار و شهادت؛ خون تازه بر رگ های جامعه کنونی

روحیه شهادت طلبی باعث حفظ و صیانت دین و احکام اخلاقی و انسانی در جامعه می شود.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر ترویج موثر فرهنگ ایثار و شهادت؛ خون تازه بر رگ های جامعه کنونی

به گزارش خبر، اکبر حیدریان مدیرکل خانه ایثارگران استان تهران در یادداشتی ارسالی به پایگاه خبری گزارش خبر با موضوع "ترویج موثر فرهنگ ایثار و شهادت؛ خون تازه بر رگ های جامعه کنونی" آورده است:

ایثار و شهادت از جمله ارزش های اسلامی است و در زمینه اجتماعی روحیه ایثارگری و شهادت طلبی سرمایه ی عظیم است که خود عاملیست در بوجود آمدن آرمان ها و اهداف خیرخواهانه و خداخواهانه و باعث ایجاد جوامع ایده آل و با اخلاق اسلامی می شود. به عبارتی روحیه شهادت طلبی باعث حفظ و صیانت دین و احکام اخلاقی و انسانی می شود.

اما اندک بودن آثار نوشتاری، شنیداری، تصویری و تحقیقاتی مربوط به موضوع فرهنگ ایثار و شهادت یکی از مواردی است که ترویج فرهنگ شهادت را تضعیف می کند با استفاده از کتاب های که خاطرات شهدا را بیان کرده می توان جرقه ی از این انگیزه را در روحیه جوانان بیدار کرد. همچنین با پخش مستندات جنگی و وطن خواهی و یادوارها و انشار وصیت و آرمان شهدا و... در راستای امور فرهنگی می توان تاثیر بسزایی بر اشاعة فرهنگ ایثار و شهادت انجام داد.

وجود موانعی در راه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه به وحدت و یکپارچگی اجتماعی و اسلامی خدشه و در نظم اجتماعی نیز اختلال وارد می کند. در حالی که ترویج فرهنگ ایثار همبستگی و عزت طلبی و استقلال طلبی و امنیت را در جامعه استقرار می دارد.

بنابراین ملزم است که موانع و آفات این فرهنگ را شناسایی کرد و برنامه ریزی درستی در کاهش این موانع اعمال کرد و این دستورات باید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به نهادهای چون صدا و سیما و وزارت بهداشت و آموزش و پرورش و تحقیقات و فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شود.

این نهاد و سازمان ها باید تلاش خود را در ترقی فرهنگ شهادت و ایثارگری انجام دهند اما رسانه های جمعی و دنیایی مجازی و صدا وسیما نقش بسزا و تأثیرگزاری در القا این فرهنگ معنوی دارند. مثلا تهیه مستندات جنگی و فیلم های تلویزیونی از ایثارگران، احترامی که مردم و دولتمردان برای ایثارگران و خانواده های آنان قائل می شوند.

وظایف دولت در حق ایثارگران عزت و برگزاری مراسمات یاد بود برای شهدا و احترام به بازماندگان جنگ است.

اما به طور کلی مشکلات سازمان ها و نهادها در امر ترویج شهادت عبارت است از کمبود بودجه و اعتبارات مالی عدم همکاری مدیریت سازمان ها ی مرتبط، کمبود اعتبارات فرهنگی سازمان، خدماتی بودن سازمان و نبود زمان کافی و فاصله گرفتن کارکنان و مدیران از ایثارگران، شفاف نبودن قوانین مشخص در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، کمبود نیروهای دلسوز، متخصص و کارآمد در بخش ارائه خدمات رسانه ای به مقوله ایثار و شهادت در جامعه، ضعیف بودن عملکردهای علمی و پژوهشی در زمینه ایثار و شهادت، افراط و تفریط و نبودن برنامه ریزی منظم در امر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، سوء استفاده از ارزش های فرهنگ ایثار و شهادت.

موثرترین شیوه در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت این است که زمینه ها و فرایندها در ترویج کاهش معضلات و مشکلات فرهنگ ایثار و شهادت که به دلیل نبود ساختارها و قوانین مشخص و سطحی نگری در برنامه ها و نبود بودجه و اعتبار کافی، کمبود مدیران و نیروی متخصص در زمینه ترویج فرهنگ شهادت طلبی را شناخت و باید برای ترویج چنین فرهنگی از نیروی متخصص جامعه شناسی، روان شناسی، مدیریت، حقوق و مطالعات فرهنگی بهره برد.