راه حل اساسی کاهش نرخ جرم با حضور پلیس یار

راه حل اساسی کاهش نرخ جرم توجه علمی و اصولی به پیشگیری از جرم به دو طریق پیشگیری وضعی و پیشگیری اجتماعی می باشد که بخشی از پیشگیری وضعی از جرم متوجه نیروی انتظامی است.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
5 ثانیه

به گزارش خبر روابط عمومی گروه پاس، پیشگیری از جرم معمولاً از طریق اجرای قانون و مجازات ها،کاهش فرصتهای ارتکاب جرم و برنامه‌های توسعه اجتماعی انجام می گیرد.اقدامات پیشگیری غیر کیفری از آنجایی که قبل از وقوع جرم مورد استفاده قرار می گیرند باید فاقد خصیصه کیفری و قهر آمیز باشد.

امروزه کلیه کشورها به این نتیجه رسیده اند که پیشگیری بسیار با صرفه تر و ارزانتر و در کل بهتر از درمان در بزهکاری و مبارزه با جرائم است و از دیدگاه سنتی پلیس و مبارزه با جرم به دیدگاه نوین پیشگیری از جرم تغییر رویه داده اند.

یکی از دستاوردهای دیدگاه نوین به مسئله پیشگیری از جرم پلیس یار می باشد که امروزه در کشورهای جهان از آن استفاده می شود و در حوزه امنیت داخلی و سرزمینی نقش بسیار پررنگی ایفا می‌کند حتی در برخی از کشورها کارکردی چند برابر پلیس دولتی دارد .

مسئله جرم و مبارزه با آن عمری به درازای تاریخ زندگی بشر دارد و همواره در طول تاریخ تمدن بشری وجود داشته است و دولت‌ها با آن درگیر بوده اند،با پیدایش نخستین نحله‌های ایجاد دولت مرکزی متقاعب آن تمرکز ابزار قدرت در دست دولت نبض امنیت اجتماعی در دست دولت قرار گرفت و نهاد حکومتی به عنوان منبع و مرجع امنیت ساز در عرصه عمومی ظاهر گردید از این رهگذر اعتبار دولت‌ها به عنوان تنها سازمان مشروع در کاربرد انحصاری زور مقبولیت عام و مورد احترام و اقبال حوزه‌های مدنی و خصوصی قرار گرفت.

کم‌کم با تغییر و تحولات اجتماعی در جوامع و افزایش روز افزون جرائم و آسیب‌های اجتماعی دولت ها دریافتند که تامین امنیت فقط با شیوه گذشته امکان پذیر نمی باشد و در جامعه متحول و در حال تغییر نمی توان با نگاه سنتی امنیت را در جامعه برقرار ساخت.

مسئولیت دولت و نهادهای دولتی تامین کننده امنیت با مسئولیت های فزاینده روبه‌رو شد،دولت ها دریافتند که پلیس صرفاً با اتکا به اقدامات انتظامی و با افزایش تعداد نیروهای خود و افزایش گشت زنی و دیگر کارها نمی تواند در جهت مهار جرائم توفیقات اساسی کسب کند بنابراین به رویکردهای اجتماع محور و دخالت دادن سازمان‌ها و اقشار و گروه ها در زمینه تولید امنیت و پیشگیری از جرم روی آوردند تا بتوانند از این طریق تا حدود زیادی از شدت بزهکاری و جرم در جامعه بکاهند و متوجه این امر شدند که پیشگیری از جرم بسیار آسان تر،بهتر و کم هزینه تر بوده و بیشتر به نفع اجتماع است.

بنابراین امروزه گسترش شیوه‌های مقابله با جرم به درون جامعه و واگذاری بخش قابل توجهی از برنامه‌های پیشگیری از جرم به بخش خصوصی گریزناپذیر است.تولید امنیت و حفظ آنها تنها وظیفه یک نهاد یا ارگان خاصی نیست و مشارکت مردم و بخش خصوصی را می‌طلبد،پلیس یار یکی از نهادهایی است که در کنار پلیس عمومی و به تامین امنیت جامعه می‌پردازد،یکی از دلایل به وجود آوردن پلیس یار و موسسات مربوطه ضرورت کوچک‌سازی دولت و نهادهای امنیتی انتظامی و واگذاری بخشی از حوزه‌های امنیتی به بخش خصوصی که پتانسیل بالاتری در این خصوص دارد می باشد.

مسائل دیگری همچون افزایش سریع جمعیت در کلان شهرها و تنوع و پیچیدگی جرائم ارتکابی و استفاده از تمام آحاد جامعه و سازمان‌های رسمی و غیررسمی از دلایل دیگر به وجود آمدن پلیس یار می باشد.

با واگذاری بخشی از فعالیت های پلیسی و انتظامی و مراقبت از محل ها و موسسات مالی و اماکن عمومی و خصوصی و مجتمع تجاری به پلیس یار، نیروی پلیس در این رابطه با کاهش هزینه در برقراری امنیت این اماکن مواجه شد و بخشی از هزینه‌های تولید امنیت را به بخش خصوصی واگذار کرد و هم از لحاظ کمبود نیروی انسانی و منابع و سایر موارد مشکلاتش کمتر شد و اثر جرائم نیز متوقف شد.

بخش خصوصی امروزه در کلیه کشورها فعالیت می‌کند به نحوی که در برخی از کشورها چند برابر پلیس عمومی و دولتی فعالیت دارند و نیروهای بیشتری دارند.

پلیس یار در کشور ما نیز به وجود آمده است و در کاهش جرائم موثر بوده است و اگرچه هنوز در مراحل اولیه خود به سر می برد و نیازمند گذشت زمان و فرهنگ‌سازی در این حوزه است اما نتایج مطلوبی از خود برجای گذاشته است .

موسسات زیادی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم فعالیت می‌کنند که نشانه‌هایی از گرایش جامعه و سیاست جنایی به این روند است و مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان می دهد که پلیس یار رابطه مستقیم با کاهش آمار جرائم و پیشگیری از وقوع جرم دارد و علت این امر وجود رقابت جدی در بخش خصوصی برای راه یافتن راه‌های مهمتر برای مقابله با جرائم است.

جهت بهرمندی از خدمات جامع حفاظتی و مراقبتی به آدرس www.passgroup.ir مراجعه فرمایید.