رحمت نظری مربی نام آشنای کاراته استان گلستان:

علی آباد کتول برند ورزشکاران استان و کشور در کاراته

سالهاست که شاگردان بنده در مسابقات مختلف موفق به کسب مدال های خوشرنگ شده اند. در مسابقات جهانی تایلند، آلمان، اندونزی، ترکیه، هندوستان، بلژیک، سوئیس و هنگ کنگ شاگردان بنده موفق به افتخار آفرینی شده اند. با احترام به همه مدال آوران شاخص ترین آنها سنسی حمید حسینی پور قهرمان آسیا، محمد شکی پسر طلایی کاراته ایران و ایمان برزعلی یکی از نخبگان کاراته کشور هستند.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر علی آباد کتول برند ورزشکاران استان و کشور در کاراته

به گزارش خبرنگاران گروه ورزش گزارش خبر، ورزش کاراته در استان گلستان به ویژه در شهرستان علی آباد کتول جایگاه ویژه ای دارد و با توجه به تعدد قهرمانان، ورزشکاران، مربیان و کارشناسان این رشته ورزشی در شهرستان علی آباد کتول، اگر این شهرستان را قطب کاراته کشور ننامیم، بدون یکی از قطب های اصلی این ورزش در کشور محسوب می شود.

همه ساله ورزشکاران زیادی از این شهرستان در مسابقات استانی، کشوری و جهانی موفق به کسب مدال های خوشرنگ می شوند تا جایی که علاقه مندان به این ورزش به کسب مدال کمتر از طلا قانع نمی شوند و این نشان از ظرفیت و پتانسیل ورزشکاران این رشته در دیار کتول است.

هر چند کسب موفقیت و به گردن آویختن مدال های خوشرنگ توسط ورزشکاران، ماحصل تلاش ها و ریاضت های شبانه روزی ورزشکاران است، اما نباید از نقش مربیان در کسب این مدال ها و افتخارآفرینی ها غافل شد. رحمت نظری یکی از مربیان باسابقه و دارای کلاس جهانی این رشته است که تا کنون قهرمانان زیادی را تقدیم جامعه ورزش شهرستان، استان و کشور نموده است.

نظری تا کنون چندین بار به مقام های کشوری و جهانی نائل آمده است و شاگردان او نیز بارها راه استاد را ادامه داده اند و به کسب افتخار نائل آمده اند. شاید معروف ترین شاگرد او ایمان برزعلی باشد که با انبوهی از مدال های آسیایی و جهانی، به نوعی رکورددار کسب مدال کاراته در استان محسوب شود. این مربی نام آشنا هم اکنون رئیس هیات کاراته بسیج استان گلستان و نماینده سبک شیتوکای کاراته استان گلستان است. با وی که بیش از سه دهه در این ورزش به فعالیت مشغول است هم کلام شدیم و از فراز و فرود این ورزش سخن گفتیم:

چرا ورزش کاراته را انتخاب کردید و از چه سنی وارد این ورزش شدید؟

اوایل سال ۶۷ بود که به تشویق دوستان در سن ۱۲ سالگی ورزش کاراته را آغاز کردم. در آن سال ها آوازه ورزش کاراته در شهرستان بسیار زیاد بود و علاقه به کسب مدال و قهرمانی باعث شد نسبت به این ورزش علاقه پیدا کنم. اولین مربی کاراته بنده جناب استاد سید عیسی حسینی بود که هم مربی بنده بودند و هم اخلاق را نزد ایشان آموختم و یا راهنمایی های استاد موفق به کسب کمربند مشکی شدم. در ادامه از محضر اساتیدی چون دکتر سمیعی، غلامرضا آتش پنجه و محمدرضا دیلم کسب تجربه کردم و همواره قدردان زحمات این بزرگواران هستم.

تا کنون در کسوت ورزشکار و مربی موفق به کسب چه عناوینی شده اید؟

من در مسابقات مختلفی به عنوان ورزشکار و مربی موفق به کسب موفقیت شدم. در مسابقات قهرمانی سبک شیتوکای ده ها مدال قهرمانی استانی و کشوری کسب کردم. در سال ۷۲ تا ۷۵در اردوهای تیم ملی حضور داشتم .قهرمان مسابقات نیروهای مسلح ایران شدم. در مسابقات نیروی زمینی ارتش، ستاد مشترک ارتش، دخانیات ایران، کارگران کشور و ... به عنوان ورزشکار و مربی حائز رتبه های متعدد شدم.

مربیگری تیم منتخب استان تیم دانشگاه آزاداسلامی استان و هلال احمر استان گلستان، شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا اقیانوسی در کشور هنگ کنگ، شیتوکای ۲۰۰۲ترکیه،پیشکسوتان جهان در کشور بلژیک، کاتا پیشکسوتان جهان در کشور سوئیس حاضر بودم و آخرین مسابقه بنده اولین دوره مسابقات جام هشتمین خورشید بود که سال گذشته در مشهد مقدس برگزار شد و موفق به کسب مقام قهرمانی شدم.

همچنین چندین سال عضو تیم منتخب مازندران و گلستان بودم و در زمان خدمت سربازی در لشکر ۵۸ ذوالفقار شاهرود مسئول ورزش های رزمی و عضو تیم کاراته ذوالفقار شاهرود بودم.

مربیگری را از کی شروع کردید؟

بعد از خدمت سربازی به صورت حرفه ای مربیگری را آغاز کردم و از سال ۷۹بعنوان مدیر تیم های پایه استان گلستان هستم .بنده دارای کمربند مشکی دان ۷ کاراته و داور ممتاز بین المللی و در مسابقات سوئیس به عنوان داور برتر شناخته شدم. در ضمن دارای مدرک مربیگری بین المللی در هنگ کنگ هستم .

نقش مربی را در موفقیت شاگردان چگونه ارزیابی می کنید؟

بنده در وصف یک مربی همیشه معتقدم : «بی مربی به جهان شاخه کج راست نشد/ گر شود راست شجر در اثر تربیت است». در واقع نقش مربی در زندگی هنرجویان بسیار مهم است وقتی یک هنرجویی برای یادگیری خدمت یک مربی میرود همانند مومی خام است و این هنر مربی و تکنیک و تاکتیک او است که این موم خام را طوری شکل دهد که درست شکل می گیرد و افتخار خود فرد و خانواده، شهروندان و مردم کشورش می شود.

شاگردان شما تا بحال چه مقام های بین المللی کسب کرده اند و شاخص ترین آنها چه کسانی هستند؟

سالهاست که شاگردان بنده در مسابقات مختلف موفق به کسب مدال های خوشرنگ می شوند. در مسابقات جهانی تایلند، آلمان، اندونزی، ترکیه، هندوستان، بلژیک، سوئیس و هنگ کنگ شاگردان بنده موفق به افتخار آفرینی شده اند. با احترام به همه مدال آوران شاخص ترین آنها سنسی حمید حسینی پور قهرمان آسیا، محمد شکی پسر طلایی کاراته ایران و ایمان برزعلی یکی از نخبگان کاراته کشور هستند.

از مسابقات و تورنمنت های پیش رو و برنامه سال جدید بگویید.

هر ساله مسابقاتی که تقویم فدراسیون جهانی اعلام می کند و ما نیز طبق همان جدول تقویم پیش می رویم .برنامه های زیادی برای سال جدید داریم از جمله تربیت هنرجویانی که دارای استعداد هستند و من اینجا لازم می دانم از پایگاه استعدادیابی کاراته نام ببرم. این پایگاه تنها پایگاه استعدادیابی کاراته استان گلستان است که زیر مجموعه سازمان بسیج ورزشکاران کشور است که جا دارد از سازمان بسیج به جهت در اختیار گذاشتن این فضا تشکر کنم.مسابقات اعزامی با کمک سازمان بسیج و سپاه است که در این شرایط اقتصادی یک پوئن مثبت محسوب می شود. انشالله امسال هم سعی می کنیم با تمام قوا در مسابقات شرکت کنیم.

یک خاطره شیرین و یک خاطره تلخ از دوران ورزشی تان بگوئید..

بهترین خاطرات یک ورزشکار هنگام کسب مدال و رفتن بر روی سکو قهرمانی است. یکی از خاطرات شیرین من مربوط به مسابقات بین المللی بلژیک است که محمد شکی این نوجوان با استعداد بعد از کسب مقام قهرمانی در سالن که بالای ۳۰۰۰ هزار در سالن حضور داشتند، پرچم ایران را بالا برد و بعد در کنارش نماز شکر بجا آورد که جمعیت اروپایی حاضر در سالن تحت تاثیر این حرکت فرهنگی قرار گرفتند. تلخ ترین خاطره هم مربوط به یکی از آخرین اردوهای تیم ملی است که بعد از برگزاری مسابقات من بدون باخت اردوی انتخاباتی را پشت سر گذاشتم و متاسفانه مربیان تیم ملی فرد دیگری را جایگزین من کردند! این اتفاق ناخوشایند در مسابقات نیروهای مسلح هم اتفاق افتاد که مانع از حضور بنده در رقابت های ارتش های جهان شد.

سخن پایانی

در پایان تشکر از مربیان عزیز خودم که تلاش زیادی برای من کشیدند. استاد سید عیسی حسینی، استاد سمیعی، غلامرضا آتش پنجه، ریاست فعلی سبک شیتوکای جناب استاد شعرباف و جا دارد یادی کنم از جناب حاج اکبر اکرامی، ریاست انجمن شیتوکا کاراته ایران که در بین ما نیست. همچنین از خانواده خودم و هنرجویان و خانواده شان که در کنار بنده و تیم هستند و به ما یاری می رسانند.

مهندس امینی برزعلی، فندرسکی، شکی و همچنین از مربیان آموزشی مهندس میلاد عبدالله آبادی، حمید حسینی پور، سنسی محمود شکی، سن سی محمد دیلم و اسپانسر باشگاه صمد تجری و همچنین ریاست هیئت کاراته شهرستان، مهندس اسماعیلی، فرمانده محترم سپاه شهرستان، شهردار و اعضای محترم شورای شهر، مسئول تربیت بدنی سپاه نینوا و سایر بزرگانی که برای اعتلای ورزش کاراته تلاش می کنند.

از همه این دوستان بسیار سپاسگزارم و امیدوارم لایق باشم تا برای سرافرازی شهرم .استانم و کشورم در خدمت جوانان ورزشی باشم. امیدوارم روزی ورزش ایران و ورزشکاران ایرانی با افتخار آفرینی های گسترده در سطح جهان، عظمت و اعتبار ایران و ایرانی را به جهانیان ثابت کنند، هر چند تا امروز هم این مهم در کاراته رقم خورده است و کشور ما یکی از کشورهای صاحب سبک و اعتبار در کاراته دنیا است.