معاون محیط زیست فارس:

بیشترین اثر بخشی در حفظ محیط زیست با حضور جامعه دانش آموزی

دوره آموزشی ارزش‌ها و کارکردهای اکوسیستم های تالابی برای دبیران درس انسان و محیط زیست با حضور معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، گروه های آموزشی زمین شناسی و انسان و محیط زیست و کارشناسان آموزش و پرورش و برخی از فعالان این حوزه برگزار شد.
اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر بیشترین اثر بخشی در حفظ محیط زیست  با  حضور جامعه دانش آموزی

به گزارش خبرنگاران گروه جامعه گزارش خبر، نبی الله مرادی معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس در این کارگاه آموزشی با بیان اینکه همه انسان ها باید در حفظ محیط زیست هم قسم و هم نظر شوند و آگاهی کسب کنند اظهار داشت: کسب این آگاهی نیاز به آموزش دارد.جامعه دانش آموزی بیشترین اثر بخشی در حفظ محیط زیست دارد،

مرادی در ادامه با اشاره به اینکه نسل آینده ای که توسط معلمان آگاه به محیط زیست تربیت می شوند بیش از پیش نسبت به تخریب طبیعت حساسیت نشان خواهد داد اضافه کرد: کتاب انسان و محیط زیست گامی مهم در مسیر گسترش سواد آبی و آموزش‌های زیست‌محیطی برداشته است. به‌طوری که فصل اول این کتاب، با عنوان «آب، سرچشمه زندگی»، به خوبی تصویری کلی از بحران آب و راه‌های بهینه‌سازی مصرف آن را به نمایش گذاشته است

وی با معرفی اولویت های حفاظتی تالاب های استان فارس ادامه داد: حفظ و نگهداری پنج تالاب استان فارس در اولویت است، بختگان، طشک، کمجان، ارژن و پریشان در اولویت نگهداری و حفاظت هستند، همه ذینفعان دراین تالاب ها فراخوان شده اند تا در حفاظت و احیای تالاب ها دخیل باشند.

زهرا شفیعی سروستانی رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس نیز دراین کارگاه بیان داشت: ترویج آموزه های کتاب انسان و محیط زیست فرصتی فراهم می کند تا بار دیگر به صورت علمی به حفظ محیط زیست بپردازیم. آموزش و ارتقای آگاهی‌های عمومی در حوزه آب و محیط زیست، مورد تأکید بسیار است، اما کمتر به صورت زیربنایی و چندجانبه به این آموزش‌ها عمل شده است، کتاب انسان و محیط گامی مهم در مسیر گسترش سواد آبی و آموزش‌های زیست‌محیطی برداشته است.

در ادامه، ارجمند سرگروه استانی درس انسان و محیط زیست بیان داشت: در سال‌های اخیر، اقداماتی نظیر اجرای طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب (داناب) برای اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مسائل آب در مدارس کشور تعریف و اجرایی شده بود، اما کتاب انسان و محیط زیست برای اولین بار و به‌صورت رسمی و چند‌جانبه، مسائل آب و محیط زیست را در قالب یک فصل تحت عنوان آب سرچشمه زندگی ارائه داد تا دانش‌آموزان با مطالعه آن، به نقش و اهمیت این مایه حیات پی ببرند، در صیانت از منابع ارزشمند ملی خویش کوشا باشند، و بدانند که صرفه‌جویی نکردن در مصرف این منبع ارزشمند، به اقتصاد جامعه نیز ضربه خواهد زد. زیرا منابع آب برای هر کشور نوعی ثروت و قدرت محسوب می‌شود. به علاوه، لازم است دانش‌آموزان آموزش ببینند که با مصرف بی‌رویه، هر منبعی روزی به پایان می‌رسد و خسارات جبران‌ناپذیری را بر بشریت تحمیل خواهد کرد.

این کارگاه آموزشی به ابتکار طرح حفاظت از تالاب‌های ایران و با تدریس پوراکبری برگزار شد.