صادرات کاتالیست نفتی

سالانه ۷۰۰ مترمکعب کاتالیست نفتی ایرانی به روسیه صادر می شود

از مجموع ۷ کاتالیستی که در واحد آمونیاک عراق فعالیت دارد، ۶ کاتالیست مربوط به یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان نفتی ایرانی است.

اشتراک گذاری:
لینک کوتاه
تصویر سالانه ۷۰۰ مترمکعب کاتالیست نفتی ایرانی به روسیه صادر می شود

به گزارش گروه صنعت و تجارت گزارش خبر_انرژی، ایران به دلیل برخورداری از ذخایر عظیم نفت و گاز ملی، به عنوان یکی از کشورهای مهم تولیدکننده محصولات ارزشمندی چون اوره، آمونیاک و متانول در دنیا شناخته شده است که دسترسی به نانوکاتالیست‌های پیشرفته، زیربنای آن محسوب می‌شود.

یکی از محورهای مهم دستیابی به این اهداف ملی، تولید نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی است که به عنوان محصولاتی راهبردی، علاوه بر تامین نیاز صنایع داخل کشور، باعث خنثی‌سازی تحریم‌ها و استقلال و بی‌نیازی کشور از واردات این‌دسته از کالاهای ضروری و پیشران صنعتی شده است. با تلاش‌های شرکت‌های بزرگ و مجموعه‌های نانوفناور داخلی، در زمینه نانوکاتالیست‌های راهبردی و پیشرفته و فعالیت‌های گسترده پژوهشی و تخصصی در این حیطه، محصولات مؤثری روانه بازار شده‌اند.

در این میان، یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نفت و گاز توانسته است ضمن رفع نیاز داخل کشور، بازارهای جدید صادراتی را نیز برای ایران تعریف کند؛ به طوری‌که این مجموعه در حال حاضر، چهارمین شرکت تولید نانوکاتالیست در سطح جهان است که اقدام به صادرات کاتالیست کرده است.

این شرکت دانش‌بنیان، به عنوان یک شرکت تولیدکننده انواع نانوکاتالیست‌های پیشرفته و راهبردی در صنعت، شناخته شده و تولیدات متنوع و نانوفناورانه آن در کلیه صنایع پتروشیمی، پالایش نفت و فولاد کشور، علاوه بر رفع نیاز صنایع کشور به نانوکاتالیست‌های راهبردی، باعث ایجاد نزدیک به ۷۰۰ شغل در کشور و ارزآوری به میزان ۲۵ میلیون دلار طی دو سال اخیر شده است.

راه‌اندازی چندین طرح پتروشیمی کشور و فعالیت چندین مجتمع پتروشیمی، پالایش نفت و فولاد جهان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته این شرکت دانش‌بنیان از جمله توانمندی‌های صنعتی و اقدامات نانوفناورانه ملی و بین‌المللی این مجموعه است.

به‌طور مثال، از مجموع ۷ کاتالیستی که در واحد آمونیاک عراق فعالیت دارد، ۶ کاتالیست مربوط به این شرکت نفتی است. همچنین در کنار صادرات به ونزوئلا، از سال ۲۰۲۲ تقریبا سالانه ۷۰۰ مترمکعب کاتالیست به بازار روسیه (به عنوان یکی از قطب‌های صنعت پتروشیمی جهان)، صادر شده است که این صادرات در سال ۲۰۲۲ و در سال ۲۰۲۳ میزان ۲۵ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته است.

به نقل از ستاد نانو، به واسطه فعالیت‌های صادراتی، این شرکت به عنوان شریک استراتژیک در مهم‌ترین کنفرانس صنعت پتروشیمی و پالایش نفت کشور روسیه (کنفرانس تخصصی گاز سنتز و هیدروژن روسیه)، به ارائه آخرین دستاوردهای خود در زمینه تولید نانوکاتالیست‌های پیشرفته پرداخت.

این اقدامات مهم صادراتی، در حالی است که در بدو ورود این شرکت به عرصه تولید نانوکاتالیست‌ها، فقط سه شرکت تولیدکننده کاتالیست یعنی شرکت جانسون متی انگلستان، هالدور تاپسو دانمارک و کلارینت آلمان در دنیا مطرح بودند که خوشبختانه این شرکت علاوه بر رفع نیاز داخل کشور توانست در بازارهای جهانی برای اقتصاد کشور نقش‌آفرین باشد.

این شرکت، از سوی ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو، موفق به دریافت گواهی نانومقیاس مرتبط با محصول نانوفناورانه شده و از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به عنوان یکی از ۱۰ شرکت برتر دانش‌بنیان کشور به لحاظ پارامترهای رشد و توسعه، جذب نیروی انسانی و صادرات معرفی شده‌است.

این مجموعه نانوفناور و دانش‌بنیان، توانست حائز گواهی IEQL به عنوان گواهی کیفیت محصولات صادراتی ایران شود و همچنین در آئین تقدیر از ۲۲ صادرکننده برتر و برگزیده استان در محل اتاق بازرگانی تهران، به عنوان صادرکننده برتر استان تهران در سال ۱۴۰۳ معرفی شود.